Eddig ebben a hónapban

oldalt nyomtattak velünk!

Kérdésed van?
Hívj bizalommal!

Irodatechnika szótár

Irodatechnika szótár

ADF: Angol mozaikszó, az “automatic document feeder” (“automatikus dokumentum adagoló”) szóhármas rövidítése. Multifunkciós nyomtatókhoz köthető kifejezés. Ez az, amit a másológépek tetején felnyitunk.

Lecsukott állapotban lehetővé teszi a felhasználó számára, hogy egyszerre több papírt szkenneljen vagy másoljon, anélkül, hogy minden lapot egyenként helyezne oda.

A tálcáról az eszköz egyenként beszívja a lapokat és utána egy másik tálcára küldi vissza.

Két típusa ismerhető még, az RADF és a DADF.

DADF: Ha a DADF feliratot látjuk, akkor az egyik leggyorsabb szkennelési megoldással találkoztunk. A “duplexing automatic document feeder” lényege, hogy az ADF egyszerre, a papír egyszeri áthaladásakor mindkét oldalt beolvassa. Ezzel a megoldással az átlagosnak mondható 70-80 oldal/perc helyett a 170 oldal/perc sebesség is elérhető.

Duplex: Kétoldalas nyomtatást jelent, semmi többet. Ha egy nyomtató tud “duplexelni” vagy “duplex-képes”, az azt jelenti, hogy mindenféle felhasználói beavatkozás nélkül képes egy papírlap mindkét oldalára nyomtatni.

A nyomtató mechanikája úgy van megtervezve, hogy nyomtatás közben képes a lap forgatására.

Irodatechnika: angolul “office technology”. Alapvetően a kifejezés magában foglal minden technológiai eszközt, amit azért használunk egy szervezeten belül, hogy hatékonyabbá tegyük a folyamatainkat. Gondoljunk itt az ügyfelek kiszolgálására, a külső és belső adat és személyek közötti kommunikációra. Az iroda a professzionális hely, ahol a munkát lehet végezni (nyilván). A technika pedig az ehhez szükséges infrastruktúrát jelenti, legyen az hardveres vagy szoftveres. Ide tartoznak így a számítógépek, monitorok, projektorok, iratmegsemmisítők vagy a táblagépek is. Egyszóval minden elektronikai kütyü, amire szükségünk lehet a működéshez.

MFP: A multifunkciós nyomtató angol rövidítése (MultiFunctional Printer). Azoknak a nyomtatóknak a gyűjtőneve, ahol egy házba építenek a nyomatót mellett másolási funkciót, szkennert vagy akár FAX-ot.

MK: a Maintenance Kit rövidítése, ami karpantartási vagy inkább felújítási készletet jelent. Gyártónként eltér, hogy mit tartalmaz. Lehet benne dob, felszedő gumik – amik a papírral érintkezve a papírtovábbításért felelnek.

mono: Monokróm nyomtatást jelent. Ilyenkor a nyomtató egy színben nyomtat. Az esetek 99%-ban (ugyanis lehetne például, hogy csak kék festéket használ), amikor mono nyomat készül, csak fekete festéket használ a nyomtató a nyomat elkészítéséhez. Így kapjuk a nem színes, hétköznapi nyelven fekete-fehér nyomatokat.

RADF – Az ADF egy másik típusa. “Reversing automatic document feeder”-t (reversing: tolatás, feeder: adagoló) takar a rövidítés. A tálcáról behúzott papírt szkenneli, majd megfordítja és megint szkenneli, így a lap minkdét oldala digitalizálásra kerül. Mindeközben a felhasználónak nincs dolga vele azután, hogy a tálcára helyezte a papírokat. Ez a kétoldalas vagy duplex szkennelés egyik fajtája a kettő közül, méghozzá a lassabbik.

A másik típus a DADF, lásd fentebb…

Megosztás:

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on Twitter

Rólunk mondták

idezojel

Mindkét éttermünknek az EUszintecH Kft. nyújtja a nyomtatási és ezzel kapcsolatos szolgáltatásokat már hosszú ideje. Gyors és pontos ügyintézés jellemző a cégre, kollégáik mindig készséggel állnak rendelkezésünkre. Kedves munkatársaik az esetleges sürgős megoldandó feladattól sem zárkóztak el. Előre gondoskodnak – kérés nélkül – a toner kifogyása előtt. Bízunk benne, hogy még sokáig lesz alkalmunk együttműködni az EUszintecH Kft-vel.

LEXA ANDRÁS

F&B Manager, COSTES Étterem és COSTES Downtown Étterem – Michelin-csillagos éttermek

TÁVSEGÍTSÉG

Teamviewer

Itt tudod letölteni a távoli vezérléshez szükséges szoftvert. Neked egy kattintás és a probléma megoldva!

LETÖLTÉS!